Menu
Sloman 03
Header SLOMAN 06 1020x350px SLO
Sloman 05 SLO
Sloman 02
Sloman 09a
Sloman 04
Sloman 07
Sloman 01
Sloman 08
Sloman 10

Prejem priznanja na 14. Kongresu DRC o prometu in prometni infrastrukturi

Na 14. Kongresu DRC o prometu in prometni infrastrukturi 2018 je mag. Slovenko Henigman prejel priznanje za vrhunske dosežke pri organizaciji in vodenju Združenja asfalterjev Slovenije (ZAS).

Portorož, 24. - 26. oktober 2018

  

Po prejetem priznanju je Slovenko Henigman (na sliki levo) v svojem nagovoru izpostavil:

»Najlepša hvala komisiji za nagrado, ki jo razumem kot priznanje dosedanjemu strokovnemu delu in povezovanju civilne sfere, saj je oboje pri meni neločljivo povezano.

Kalil in dozorel sem v času 15 letnega AC programa. Kot je nekdo rekel »vojna v miru, kar se tiče dela« in res smo veliko delali. Kot zadolženec za asfalt sem bil pobudnik ustanovitve ZAS, ki smo ga po dolgih pripravah 1996 tudi ustanovili.
Postavili smo trdne temelje z delom na tehnični regulativi, pri usposabljanjih in izobraževanjih ter na mednarodnem sodelovanju.
Seveda pa so najpomembnejši del združenja njegovi člani, fizične in pravne osebe. ZAS je med vodilnimi združenji v EU, ki združujemo celotno proizvodnjo v državi. Naši člani so fizične in pravne osebe iz petih držav, sami pa smo preko EAPA del evropske asfalterske družine. Brez prizadevnih članov, ki se angažirajo, namenjajo svoj prosti čas in vse drugo, seveda ne bi šlo. Bilo je veliko zaslužnih in podpornikov, naj omenim samo nekatere: Marjan Makovec, Aleksander Kerstein in Borut Willenpart, ki je ves čas tudi član UO ZAS. Pomembno vlogo v 22 letnem delovanju so imeli še mnogi drugi, kot na primer. vodstva v DRI, kjer sem bil večino časa zaposlen, ki so to dejavnost ves čas močno podpirali.

Najbolj se je trdnost ZAS pokazala v globoki krizi, ki je zaznamovala naše gradbeništvo. Žal večina podjetij ni imela nobenih možnosti, zato je propadlo kar 23 izmed 30. največjih podjetij. Veliko ljudi je izgubilo zaposlitve, porušili so se medsebojni odnosi. Sprašujem se ali smo se iz tega dovolj naučili, da se zadeve ne bodo ponovile. Ocenjujem, da moramo za branžo skrbeti sami, drugi za nas ne bodo opravljali dela. Zato je bilo z moje strani že pred časom predlagano Zlato infrastrukturno investicijsko pravilo (ZIIP), ustanovili smo Akademijo Gradbenih investicij ter Strateški svet za investicije in gradbeništvo, vse pri GZS - Gospodarski zbornici Slovenije, kar naj bi pomagalo osveščati in vzpostaviti bolj robustno okolje, da se propad gradbene panoge ne ponovi in da se vzpostavi boljše ter bolj učinkovito investicijsko okolje.

Na srečo imamo sedaj ekspanzijo, ko je pravi čas, da se postavijo novi temelji delovanja stroke in vzpostavi pozitivno okolje medsebojnih odnosov. Izkoristimo ta čas!

Še enkrat najlepša hvala komisiji za nagrado.

Želim veliko strokovnih spoznanj in prijetno druženje na kongresu.«Oglejte si še predstavitveni video:
 

< Arhiv novic

Login or Register